HOOFSTORIES: •   Storm rig groot duisende rande se skade aan   •   Geliefde skoolhoof sterf   •   Onherkenbare lyk op grondpad gevind   •   LUR positief oor Limpopo-ekonomie   •   Sakevrou in hof oor handtekening   •   Skuld oor water op ou pype gepak   •   Fonds help leukemie-lyer   •   Modimolle dalk dorp van die jaar   •   CFO aims for improved audit   •   Biblioteek kleur wêreld anders in   •   Versigtig met sosiale media en misdaad   •   Resep: heerlike kolwyntjies   •   Sy passie laat verlede herleef   •   Oud-Drakie sing weer ná motorongeluk   •   Sport: Silwer vir stoeier by Statebondspele
 


 
 

 

Marieta se smullekker kaaskoek


   04 August 2017   l   Andries van der Heyde    l   Views: 219   l   8 months ago  

 


Marieta Zeelie van Bela-Bela het met al die jare toe sy agter die kospotte gestaan het by die ou Bosveld Galery op die Modimolle-pad buite Bela-Bela, baie geduld en kookvernuf geleer.

Sy lei deesdae ’n minder stresvolle lewe nadat die galery verkoop is en deel graag haar kaaskoek-wenresep met Die Pos.

 

Bestanddele:

  • 45 ml gelatien, opgelos in 300 ml kookwater
  • 2 pakkies tennisbeskuitjies
  • 3 blikkies kondensmelk
  • 3 houertjies gewone gladde maaskaas (250 g x 3)
  • 3 houertjies vars room (250 ml x 3)
  • 500 ml lemoensap

 

Metode:

1. Klits die room totdat dit dik is.
2. Gooi die maas-kaas en kondens-melk by en klits goed. Gooi die lemoensap by en klits die gelatien laastens by.
3. Pak die beskui-tjies in die panne, gooi die mengsel in en laat dit oornag in die yskas staan.
4. Dien op met bo-laag van jou keuse. 

 


 

0 Comments

To leave a comment you need to login / register first



       


Ander stories