HOOFSTORIES: •   Man deur renoster aangeval   •   Gholflandgoed dorp se wit olifant   •   Hoës verskyn in hof   •   Jong skoolmeisie steeds vermis   •   Seuntjie (5) verloor vinger ná slangbyt   •   Munisipaliteit moet sake regruk   •   Slagoffer van plaasaanval sterk goed aan   •   Dorpsdam sorgwekkend leeg   •   Hoërskool kry nuwe hoof   •   Jagter agter slot en grendel   •   Groot fees vir Modimolle beplan   •   Skerp draai eis nog 'n lewe   •   Hoërskoolleerder wil Kaapstad help   •   Run and cycle for sports development
 

 
 

 

Marieta se smullekker kaaskoek


   04 August 2017   l   Andries van der Heyde    l   Views: 180   l   6 months ago  

 


Marieta Zeelie van Bela-Bela het met al die jare toe sy agter die kospotte gestaan het by die ou Bosveld Galery op die Modimolle-pad buite Bela-Bela, baie geduld en kookvernuf geleer.

Sy lei deesdae ’n minder stresvolle lewe nadat die galery verkoop is en deel graag haar kaaskoek-wenresep met Die Pos.

 

Bestanddele:

  • 45 ml gelatien, opgelos in 300 ml kookwater
  • 2 pakkies tennisbeskuitjies
  • 3 blikkies kondensmelk
  • 3 houertjies gewone gladde maaskaas (250 g x 3)
  • 3 houertjies vars room (250 ml x 3)
  • 500 ml lemoensap

 

Metode:

1. Klits die room totdat dit dik is.
2. Gooi die maas-kaas en kondens-melk by en klits goed. Gooi die lemoensap by en klits die gelatien laastens by.
3. Pak die beskui-tjies in die panne, gooi die mengsel in en laat dit oornag in die yskas staan.
4. Dien op met bo-laag van jou keuse. 

 


 

0 Comments

To leave a comment you need to login / register first



       


Ander stories